Charakterystyka linii do bułek
Regionalne przysmaki – niegdyś dostępne jedynie lokalnie – można dziś skosztować w wielu miejscowych piekarniach. Rozsmakowanie w rozmaitych wyrobach piekarskich sprawiło, że zakłady piekarnicze stopniowo rozszerzały dostępny asortyment. Wiązało się to w oczywisty sposób z rozbudową ich potencjału produkcyjnego. Specyficzne konsystencje ciast i kształty wypieków wymuszały wdrażanie nowoczesnych rozwiązań technologicznych, które dałyby radę sprostać oczekiwaniom różnych grup konsumentów. Wyrazem tego dążenia są specjalnie stworzone, uniwersalne linie do produkcji bułek.
Linie produkcyjne do bułek to profesjonalne urządzenia o konstrukcji modułowej, sterowane komputerowo. Kilkadziesiąt programów pieczenia drobnego pozwala wyprodukować wypieki odmienne pod względem formy, rodzaju ciasta i gramatury. Przy pomocy urządzeń można uzyskać między innymi bułki okrągłe nieznakowane, cięte i kajzerki, a także bagietki, pączki, chałki, hot-dogi czy hamburgery. Linie do bułek są z reguły wykonywane ze stali nierdzewnej. Cechują się prostotą użytkowania oraz łatwym dostępem do czyszczenia i konserwacji. Spotykamy linie o różnym stopniu wydajności, produkujące po kilka tysięcy bułek na godzinę.Linie do 5000 szt./h
Linie produkujące do 5000 sztuk bułek na godzinę to stosunkowo niewielkie, zgrabne rozwiązania nie zajmujące dużo miejsca. Takie urządzenia sprawdzają się przede wszystkim w małych zakładach rzemieślniczych, które mimo ograniczonych warunków lokalowych nie chcą rezygnować z produkcji zróżnicowanego asortymentu. Wśród ciekawych przykładów linii do 5000 szt./h warto wymienić linie do bułek Fortuna, dostępne w asortymencie firmy GETH, renomowanego dystrybutora profesjonalnych maszyn oraz urządzeń piekarniczych.Linie do 8000 szt./h
Urządzenia produkujące do 8000 sztuk wypieków na godzinę to z reguły sześciorzędowe linie kompaktowe. Są one konstruowane głównie z myślą o średnich i małych zakładach piekarniczych, wypiekających rozmaite typy bułek. W ofercie dystrybucyjnej firmy GETH, w tej kategorii sprzętów mamy do dyspozycji linie do bułek ciętych i bułek o różnych kształtach. Ponadto, dostępne są specjalne linie w konfiguracji ze stacją nacinania oraz znakowania.Linie w systemie trójzmianowym
Linie modułowe dla przemysłowej produkcji wyrobów piekarniczych są zdolne do pracy w systemie trójzmianowym. Wysoka wydajność tego typu sprzętu jest dostosowana w całości do potrzeb klienta i sprawdza się nawet w największych zakładach piekarniczych. Co więcej, technologia zachowuje pełną kompatybilność z automatycznym systemem załadunku dla blach różnej wielkości. Tym samym jest to rozwiązanie bardzo uniwersalne i praktyczne. Więcej informacji na temat linii do bułek można uzyskać na stronie internetowej firmy GETH.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana