Zmywarki polecane dla branży gastronomicznej

Spis treści
- Zmywarki dla dużych zakładów piekarniczych
- Zmywarki dla mniejszych piekarni
- Co wziąć pod uwagę przy wyborze zmywarki dla branży gastronomicznej?
W każdym punkcie gastronomicznym, podobnie jak w zakładach piekarniczych, produkowana jest ogromna ilość brudnych naczyń, blach, pojemników czy narzędzi produkcyjnych, które powinny być regularnie zmywane. Ręczne ich mycie jest jednak zbyt czaso- i pracochłonne, dlatego w codziennej pracy wykorzystywane są rozmaite zmywarki. Jakie modele szczególnie polecane są dla branży gastronomicznej i dlaczego? Odpowiadamy w artykule!
Zmywarki dla dużych zakładów piekarniczych
Uniwersalnymi modelami wykorzystywanymi w gastronomii są zmywarki komorowe, które sprawdzą się nie tylko w dużych zakładach piekarniczych, ale też mniejszych punktach, np. cukierniach. Ogromną zaletą tego rozwiązania jest fakt, że można szybko umyć za jego pomocą wszystkie rodzaje naczyń, pojemników oraz osprzętu do urządzeń, takiego jak narzędzia produkcyjne czy końcówki do maszyn.
W ofercie takich firm, jak Guz Technika Piekarnicza znajdziesz też m.in. zmywarki przelotowe, które, w zależności od rodzaju, doskonale sprawdzają się w średnich, a także bardzo dużych zakładach produkcyjnych. Cechują się one ogromną wydajnością – większe modele mogą umyć nawet 10 000 pojemników transportowych w ciągu zaledwie godziny. Urządzenia te są ponadto bardzo ekologiczne, ponieważ zużywają niewielkie ilości energii elektrycznej oraz wody.
Zmywarki dla mniejszych piekarni
Dla mniejszych piekarni, poza standardowymi zmywarkami komorowymi, świetnie nadają się także modele kapturowe. W sytuacji potrzeby zwiększenia wydajności maszyny można zamontować do niej dodatkowe stoły. Co więcej, podobnie jak w przypadku zmywarek komorowych, urządzenia kapturowe umożliwiają sprawne i szybkie mycie:
-
blach,
-
pojemników transportowych i form do ciasta,
-
osprzętu.
W punktach gastronomicznych, takich jak cukiernia, kawiarnia czy restauracja rewelacyjnie sprawdzą się natomiast zmywarki podblatowe, np. firmy Hobart. Umożliwiają one bezawaryjną, ciągłą pracę podczas mycia naczyń i zastawy stołowej.
Co wziąć pod uwagę przy wyborze zmywarki dla branży gastronomicznej?
Wybór dostępnych na rynku zmywarek do gastronomii jest bardzo duży, dlatego decydując się na konkretny model, warto wziąć pod uwagę kilka czynników. Przede wszystkim zwróć uwagę na:
-
wydajność, która przekłada się na możliwość szybkiego umycia dużej ilości elementów,
-
szybkość pracy,
-
zużycie prądu i wody – nowoczesne modele są bardzo ekologiczne,
-
zasilanie,
-
uzdatnianie wody.
Dzięki temu będziesz pewien, że wybrana zmywarka sprawdzi się w Twoim lokalu gastronomicznym, niewielkiej piekarni czy cukierni lub dużym zakładzie produkcyjnym. Zapewni Ci jednocześnie pożądaną funkcjonalność i wygodę obsługi.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Polecane firmy
-
Serwis i naprawa Termomix- NaprawaPro
Artykuły gospodarstwa domowego - naprawa woj. mazowieckie03-477 Warszawa, Szymanowskiego 8 lok. 80
-
Ceramik-Łazienki Włoskie płytki ceramiczne, Wyposażenie łazienek Ceramika sanitarna
Glazura, terakota woj. zachodniopomorskie71-066 Szczecin, Świerczewska 50
-
Manufaktura Wrocławska Tomasz Olszewski
Oświetleniowe artykuły, sprzęt - produkcja, hurt woj. dolnośląskie52-129 Wrocław, A. Vivaldiego 56 lok. 9