Pomysły na proste przekąski dla wegan
Słodkie przekąski to bez wątpienia ulubione desery wielu z nas. Wyzwaniem może okazać się przygotowanie przysmaków dla wegan, które w większości przypadków wymagają skomplikowanych składników i poświęcenia dużej ilości czasu. Na szczęście z kremami cukierniczymi dla wegan możemy w zaledwie kilka minut stworzyć pyszny i jednocześnie zdrowy deser! Sprawdź nasze pomysły na proste słodkie wegańskie przekąski.
Słodkie dipy w różnych smakach
Gotowe kremy cukiernicze z powodzeniem mogą posłużyć jako dipy! Wystarczą nam do tego kremy w różnych smakach, które zaserwujemy w małych miseczkach. W sklepie Sweet Mill znajdziemy produkty bez dodatku cukru, bez oleju palmowego oraz bez składników pochodzenia zwierzęcego, które urozmaicą każde spotkanie i imprezę. Do ich posmakowania natomiast nadadzą się słone paluszki, krakersy, ciasteczka, a nawet owoce nabite na wykałaczki!
Jeśli chodzi kremy smakowe dla wegan, dobrym wyborem jest AlleDobre! z wiórkami kokosowymi, który idealnie pasuje do malin oraz ananasa. Warto również postawić na krem o smaku orzecha laskowego i kakao, który dobrze smakuje ze słonymi paluszkami, krakersami i truskawkami. Znajdzie się także coś dla wielbicieli alkoholowych smaków, mianowicie AlleDobre! o smaku rumu Jamajka, który będzie znakomicie komponował się z ciasteczkami i krakersami.
Praliny wegańskie
Domowe kulki to świetna alternatywa dla popularnych słodyczy, które ze względu na to, że nie zawierają cukru, mogą być spożywane przez diabetyków. Do kokosowych pralin potrzebujemy kaszy jaglanej, mleka roślinnego, kremu z wiórkami kokosowymi oraz migdałów. Kaszę jaglaną gotujemy na mleku, a następnie dokładnie mieszamy i blendujemy z kremem bez cukru. Po wystudzeniu formujemy kulki, a do ich środka wkładamy chrupiący migdał.
Pralinki czekoladowe z kolei zrobimy ze zblendowanych daktyli, do których dodamy wegański krem orzechowo-kakaowy. Kulki możemy obtoczyć w dodatkach, takich jak orzeszki, wiórki kokosowe, sezam lub płatki migdałowe. Pamiętajmy jednak, żeby przed podaniem pralinek dokładnie je schłodzić!
Ciasteczka z polewą lub nadziewane
Do wykonania wegańskich ciasteczek niezbędny jest sprawdzony przepis i ulubiony krem. Już na etapie przygotowania ciasta możemy dodać do niego łyżkę AlleDobre!, dzięki czemu otrzymamy ciekawą konsystencję i zaskakujący smak.
Dobrym pomysłem jest udekorowanie ciastek po upieczeniu, m.in. kremem orzechowo-kakaowym dostępnym w Sweet Mill. Takie ciasteczka można również nadziać AlleDobre! o smaku rumu Jamajka i w rezultacie otrzymać domowe, wegańskie markizy!
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana