Warto przeczytać
-
Jakich środków czystości używać w komercyjnej kuchni?
Kuchnia w każdym lokalu gastronomicznym powinna być utrzymana w doskonałej czystości – zaniedbania w tym zakresie prowadzą nie tylko do znacznego obniżenia standardu oraz utracie renomy, ale mogą...
-
Zalety kuchennych mebli na wymiar
Urządzasz kuchnię, a może pragniesz zmian? Warto rozważyć zamówienie kuchennych mebli na wymiar. Dzięki nim zaprojektujesz pomieszczenie zgodne z Twoimi oczekiwaniami i potrzebami. To rozwiązanie...
-
Frytki idealne - jak powinny być smażone?
Frytki są daniem, bez którego życia nie wyobraża sobie wielu ludzi. Stanowią podstawowy element menu niektórych restauracji i praktycznie wszystkie barów fast food. Najlepsze frytki nie są ani zbyt...
-
Czy gotowanie metodą sousvide jest zdrowe?
Kuchnia sous vide wywodzi się z Francji i sięga lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku, a dziś cieszy się popularnością na całym świecie. Metoda ta pozwala na stworzenie smacznych, aromatycznych dań...